David Jonsson lämnar som ordförande för Örebro Black Knights. Charlotta Gredenborn tar över.

David Jonsson som varit ordförande för Örebro Black Knights under de två senaste åren har valt att kliva av sitt uppdrag. På det senaste styrelsemötet lämnade han in en ansökan om entledigande, vilken godkändes av styrelsen. Vice ordförande Charlotta Gredenborn tar över som ordförande fram till nästkommande årsmöte.

– Under de senaste åren har jag lagt väldigt mycket tid på Örebro Black Knights och att få ordning på en ekonomi som var i fritt fall. Det har varit ett intensivt men också utvecklande arbete och jag är stolt över det vi har åstadkommit. Det har inte varit lätt och utan konflikter, men det har varit viktigt för föreningens överlevnad. Dock har det inneburit att jag har fått lägga större delen av min fritid på detta arbete och med en familj som växer där hemma är situationen inte längre hållbar. Uppdraget tar helt enkelt mer än vad det ger. Därför väljer jag att lämna mitt uppdrag som ordförande, säger David Jonsson.

– Jag vill rikta att stort tack till alla som stöttat mig i min roll och för det förtroende som har givits mig. Det finns en bra grund att bygga vidare på och jag utgår ifrån att föreningen väljer att göra det på ett fortsatt ansvarsfullt, transparant och hållbart sätt. Ett sätt som bygger en förening där alla tar ansvar tillsammans.

Från och med nu kommer Charlotta Gredenborn, som idag är vice ordförande för Örebro Black Knights att ta över som ordförande fram till nästkommande årsmöte.

– David har gjort ett enormt jobb för föreningen under de senaste åren och vi är oerhört tacksamma för all tid han har lagt ner, säger Charlotta Gredenborn.

– På årsmötet antogs en verksamhetsplan och en budget och de gäller fortsatt fram till nästkommande årsmöte. Vi i styrelsen kommer att jobba vidare i den riktning som vi gjort under Davids ledning. Vi ska vara en förening med stabil ekonomi och en förening som tar ansvar för alla delar som är Örebro Black Knights. Vi är en förening och ska jobba som en förening, att ha en ekonomi i balans är nyckeln till att vi ska kunna skapa just det, säger Charlotta Gredenborn.

Valberedningen är meddelad och har påbörjat sitt jobb att hitta en ny ordförande till nästkommande årsmöte.