Superserien dam: Preview Black Knights vs Arlanda Jets

Datum: Söndag 1 Juli

Kick off: 16.00

Plats: Kumla IP

Grundserien är nu avklarad och nu väntar ett slutspel som på pappret ser ut att bli väldigt ovisst och spännande. Black Knights tar emot Arlanda Jets i den ena semifinalen och senast lagen möttes i slutspelet var i SM-finalen 2016. Den gången gick Örebro segrande ur striden och när lagen möts på söndag så är det en plats i årets SM-final som står på spel.
Matcherna mellan lagen har alltid varit tighta och det vore inte helt oväntat om även söndagens drabbning är en fight ända fram till slutsignalen.

Arlanda har imponerat under säsongen och de har fortsatt med sitt signum att spela ett mycket bra försvarsspel samt ett explosivt anfall där man effektivt har flyttat bollen genom luften. Den här säsongen har man fått en ytterligare dimension genom tillskottet av Moa Toll från Västerås som är en av landets främsta runningbacks.

Black Knights har gått obesegrade genom årets grundserie (8-0) men fick verkligen bekänna färg i sista seriematchen där man lyckades göra den vinnande TD´n med endast 7 sekunder kvar på klockan. Laget har drabbats av ovanligt mycket skador den här säsongen men har visat på karaktär genom att spela för varandra och finna vägar att gå segrande ur matcherna.

Örebros anfall har även denna säsong varit det som gjort flest poäng i serien. Laget har ett antal vapen till sitt förfogande med bl.a. yardmaskinen Minmin Zhao i spetsen. Defensivt så har Örebro visat upp ett effektivt försvarsspel även denna säsong. Nyckeln ligger i att alla 11 spelare gör sin uppgift och spelar som en enhet.
Nyckeln till matchen kommer, inte helt oväntat, vara linjespelet. Det lag som kontrollerar LOS kommer att sätta sig själva i ett riktigt bra läge att spela SM-final den 7e Juli.