Preview Örebro Black Knights vs Göteborg Marvels

Dag: 11Juni

Var: Backavallen, Göteborg

Kickoff: 13.00

I och med förra helgens match där Örebro Black Knights damlag besegrade Carlstad Crusaders så är seriesegern säkrad för andra året i rad. Värmländskorna kämpade väl under hela matchen men Örebro var bättre, starkare och fler. Slutresultatet skrevs till 52-6 och vi kan nu blicka vidare mot nästa motståndare.

På söndag åker laget till Göteborg för att ta sig an Marvels. Det är Black Knights sista match under grundserien och målsättningen är att vända hemåt med en vinst i bagaget och därmed gå obesegrade genom årets grundserie. Örebro går in i matchen som favoriter men får absolut inte underskatta sin motståndare. Ingen match avgörs på pappret utan det är prestationen på planen som räknas i slutändan.

Det är av yttersta vikt att vi fokuserar på vårt spel och spelar med hundra procents intensitet ända till dess att slutsignalen ljuder.
Avgörande för matchen kommer att vara om Göteborg klarar av att sakta ner Örebros anfall. Örebro har ett sedan tidigare erkänt starkt springspel och den här säsongen har passningsspelet börjat bli en faktor att räkna med.

Värt att notera är att Örebro, sedan några veckor, har landslagsspelarna Tove Hedengren samt Jennifer Bergman tillbaka fullt ut. Båda begränsades av skador under inledningen av säsongen men är nu åter faktorer på heltid för Black Knights defense.