Spelare från Örebro Black Knights har fällts för doping

En spelare i Örebro Black Knights har testat positivt för Oxilofrin och dess metabolit Oxilofrinsulfat vid ett prov tagit i maj i samband med en tävlingsmatch. Spelaren valde själv att acceptera A provet och har inte gått vidare med ett B prov. Domen har nu kommit och lyder avstängning från all träning och tävling i 2 år.

Klubben har ett aktivt program och en utbildning som samtliga spelare och tränare på elitnivå genomgår för att säkerställa att alla ska veta vilka lagar och regler som gäller för olika typer av substanser och preparat. 

·         I klubben har vi så långt det är möjligt tagit vårt ansvar. Men i slutändan är det upp till individen att ta sitt eget ansvar och förstå allvaret i detta. Vi kan bara beklaga att detta, trots våra ansträngningar händer. Vi tar starkt avstånd från all användning av alla typer av dopingklassade substanser, högriskpreparat och övriga brott mot dopingreglementet. Föreningen jobbar hårt för att öka kunskapen om och förståelsen för att detta inte är tillåtet och kommer fortsatt ha denna fråga högt på agendan, säger David Jonsson, Sportchef i Örebro Black Knights.

Klubben väljer att inte kommentera händelsen mer än i denna form och på detta sätt.