DC Matt Hamme förlänger över 2017

Örebro Black Knights förlänger kontraktet med förra säsongens defensiv koordinator Matt Hamme.

”Ett enkelt val med tanke på vilka resultat vårt försvar uppnådde förra säsongen” säger sportchef David Jonsson.

”Matts tränarstil och personlighet ligger helt i linje med vad vi söker för att utveckla våra spelare och vår organisation. När man anställer assisterande tränare eller koordinatorer är det viktigt att de kompletterar de delar där man som huvudtränare har sina begränsningar. Jag ser det defensiva spelet med offensiva ögon, så det är väldigt viktigt för mig att ha en coach som Matt för att stärka upp vårt coachstab. Att få tillbaka Matt innebära att vi ger våra spelare bästa möjliga chans till fortsatt utveckling, både som individer och som lag. Vi kan fortsätta jobba vidare i det system vi implementerade ifjol och slipa på detaljer istället för att börja om på nytt”, säger Head Coach Aaron Fiddler om förlängningen.

Matt själv kommenterar sin återkomst:

“Jag vill tack David Jonsson, Aaron Fiddler, Tobias Stenström, Anders Johansson, Jacob Höglund, styrelsen samt övriga involverade som gett mig möjligheten att komma tillbaka för ännu en säsong. Jag ser med stor spänning fram emot säsongen och att återse alla goda vänner och bekanta jag träffat under min tid i Örebro”

“Coach Fiddler, organisationen, spelarna och fansen har skapat en spännande miljö och en rolig produkt för publiken. Vi har ett fantastiskt stöd från sponsorer, fans, föräldrar och övriga i och kring föreningen. Föreningen känns verkligen som en enda stor familj. Alla föreningens lag stöttar varandra vare sig det gäller äldre spelare som coachar yngre lag, att heja på varandra på match dag eller stanna och småprata lite när man springer på varandra på stan. Alla verkligt stolta över att vara en del av Black Knights familjen”

“Vårt försvar hade ett riktigt bra år ifjol om man tittar på statistiken, jag ser dock vår starka gemenskap och gemensamma vilja som vår största tillgång. Även om vi inte nåde hela vägen fram till vårt mål krigade vi tills klockan rann ut. Jag är väldigt stolt över killarna och ser fram emot att fortsatt få vara med att utveckla vårt försvar och föreningen som helhet”

Matt återansluter till laget när han anländer till Örebro i början av februari. Han kommer i år i år även stötta och avlasta sportchef David Jonsson i den fortsatta utvecklingen av den sportsliga verksamheten och organisationen.

Foto: Andreas Lundgren, http://andreaslundgren.se/